Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02 22:42 - Пратениците на Аллаху теаля - Зюлкифл алейхиселям
Автор: turnert862 Категория: Регионални   
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Зюлкифл алейхиселям

Зюлкифл алейхиселям
Мъдреците са убедени, че той е бил пророк, изпратен към израйлтяните, въпреки че неговото пророчество не е напълно ясно. Известен още като Бишр, но наричан Зюлкифл поради своето търпение и ангажимент да предаде религиозните заповеди на израйлтяните след Иляс алейхиселям. Той бил гарант за тях и племенник на Иляс. Зюлкифл предавал на народа на израйлтяните ученията на Муса алейхиселям с търпение и без гняв.

Алаху теаля предупреди Елисей алейхиселям, когато дойде време за неговата смърт, че ще вземе неговия дух и каза: "Предай дарбата си на някого от израйлтяните, който ще се моли през нощта, изпълнява намаза, пости през деня и ще отсъжда без да се ядосва."

Пророкът предаде това заповедание на израйлтяните. Един млад човек се изправи и каза: "Аз ще поема тази отговорност, ще се ангажирам с нея." Елисей му каза: "Сред този народ има по-големи от теб, седни." След това, същият млад човек направи същото предложение втори път, и отново каза: "Ще поема отговорността." Когато трети път се повтори същото предложение, този млад човек отново отговори. След това Елисей алейхиселям го остави на мястото му. Този млад човек се казваше Бишр, затова му беше дадено прозвището Зюлкифл.


Зюлкифл работеше усърдно, за да изпълни своята задача напълно, когато Иблис (Сатаната) му завидя и използва различни хитрости, за да не му позволи да изпълни задачата си. Въпреки това този Зюлкифлнизпълни задачата си, без да се поддаде на хитростите на Иблис. За това той благодари на Алаху теаля.
Аллах му възложи на Зюлкифл да бъде пророк. Зюлкифл предаде на хората заповедите и забраните на религията на Муса алейхиселям. Той прочете Тората и спази заповедите й. След като изпълни задачата си за проповядване, почина в един от градовете на Шам.
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turnert862
Категория: Регионални
Прочетен: 26028
Постинги: 80
Коментари: 25
Гласове: 47
Архив