Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02 22:45 - Пратениците на Аллаху теаля - Ишмойл алейхиселям
Автор: turnert862 Категория: Регионални   
Прочетен: 291 Коментари: 0 Гласове:
0



Ишмойл алейхиселям

Той произлиза от Харуновото поколение и разпространява религията на Муса алейхиселям.
Преди да бъде изпратен като пророк, Ишмойл живеел на бреговете на Римско море между Египет и Ерусалим, където амалите нападнали израйлтяните. Те извършили нападение, убивайки много хора и пленявайки десетки хиляди. Взели са Тората която е символ на единството и солидарността на израйлтяните от времето на Муса.

Това предизвика голямо неудовлетворение сред израйлтяните, които се разединиха и попаднаха в отчаяно положение. Те се молеха за изпращането на пророк, който да ги избави от тази ситуация.
Аллаху теаля им изпрати Ишмойл алейхиселям, който предаде на израйлтяните заповедите и забраните от Теврата. Първо израйлтяните отрекоха Ишмойл, но по-късно му се покориха. Ишмойл ги информира , че Аллах им е повелил да бъдат управлявани от цар Талут. Първо израйлтяните не приеха Талут като владетел. След различни спорове обаче, те се съгласиха с управлението на Талут. Талут взе Теврата от амаликите и я предаде на израйлтяните, събирайки голяма армия за битка с амаликите.


Ишмойл алейхиселям предупреждава, че хората ще бъдат изпитани дали ще пият вода от реката, докато отиват на война с амаликите. Някои израйлеви синове, които не послушаха зашповедта на Талут и пиха от реката, се върнаха провалени и унищожени от изпитанието.

Малка група хора, включително младеж на име Давуд, който слуша Талут, успешно преминават реката и побеждават амаликите. Царят на амаликите, Голиат, бива убит от младежа Давуд. В крайна сметка израйлевите синове побеждават враговете си и се укрепват.
Ишмойл алейхиселям е проповядвал на израйлевите синове единадесет години. След единадесетата година на пророчеството си той назначи Талут за владетел на израйлевите синове и почина на петдесет и двегодишна възраст.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: turnert862
Категория: Регионални
Прочетен: 26028
Постинги: 80
Коментари: 25
Гласове: 47
Архив